Circus KNAL!

Circus KNAL! is een jeugdtheatercircus met een voorstelling met jongleer- en éénwieleracts. Ook geven we workshops met ballen, ringen, kegels, vuurkegels, diabolo’s, minibikes, éénwielers en hoge éénwielers.

Artiesten Bart (2003) en Bo (2004)

Trainer en sponsor Ed (1965)

KNAL! historie

Wij zijn nooit met KNAL! begonnen, KNAL! is met ons begonnen. Dat moet ongeveer in 2004 geweest zijn, toen Bas zijn eerste éénwieler kreeg.

Oorspronkelijk stammen de artiesten van KNAL! uit twee burenfamilie-gezinnen aan de Zeedijk in Nijbroek. Rosan, Ella, Ruurd en Tjaard Reusken en Bas, Bram, Bart en Bo Beugels. Training, regie en management werden bij de opstart door Ed Beugels, vader, oom en buurman, gedaan.

In de periode 2004-2008 wordt er vooral opgetreden in huiselijke kring. In 2009 worden de eerste optredens buitenshuis gegeven. Vanaf dat jaar wordt er elke zondagmorgen getraind. Ella besluit om in juli van 2009 te stoppen. Rosan neemt in 2010 met groot succes  het management over van Ed. In 2010 wordt er veel opgetreden.

In maart 2011 wordt Ed bedankt als trainer en regisseur en regelen de artiesten de inhoud van de voorstelling zelf.

In 2011 en 2012 wordt weer meer opgetreden dan in 2010. Na een jaar studeren in Nijmegen besluit Rosan dat zij aan het einde van 2012 gaat stoppen met KNAL!. Haar beide broers Ruurd en Tjaard besluiten dat het voor hen ook tijd is om het circusleven vaarwel te zeggen. 30 december 2012 wordt een knallende afscheidsvoorstelling gegeven. Hiervoor is zelfs nog een nieuwe act ingestudeerd.

In het voorprogramma van de afscheidsvoorstelling laten Bas, Bram, Bart en Bo in twee acts zien dat het nieuwe KNAL! springlevend is. Vanaf 1 januari 2013 is Ed weer verantwoordelijk voor training en regie en verzorgt Bas het management. Enthousiast wordt er aan een geheel nieuwe voorstelling gewerkt. In de eerste helft van 2013 krijgt de voorstelling ‘Korte Verhalen’ zijn definitieve vorm. Na de zomer neemt Bram het management over van Bas. Bas neemt afscheid in 2015. De show wordt omgezet om met drie artiesten te kunnen spelen.

Tweede helft van 2017 gaat Bram voor stage naar het buitenland. Ed wordt waarnemend manager en helpt Bart en Bo om de show om te zetten naar een twee man show. In augustus 2017 spelen Bart en Bo de eerste voorstelling met zijn tweeën. In 2018 neemt Bram noodgedwongen definitief afscheid omdat het circus niet meer te combineren is met zijn studie.

Bart, Bo en Ed besluiten door te gaan. Er is nog zoveel circus te doen en te beleven!